Norway Norsk
NOK

Retur

Retur

Vårt mål er å gi deg kvalitetsprodukter til en lav pris. Vi håper veldig mye på at du er fornøyd med våre produkter, men hvis du ikke liker produktene du kjøper, vær så snill å ikke bekymre deg, du kan returnere produktene til oss innen 30 dager etter at varen er mottatt.

30-dagers retur- og utvekslingsgaranti
Hvis du tenker på å kjøpe produkter fra oss, kan du returnere dem innen 30 dager etter mottak av varene. Ta kontakt med oss ​​for riktig returadresse. Returer må være i overensstemmelse med de helt nye betingelsene for varene, ellers kan vi returnere det til deg på bekostning av noen, og vil ikke bli refundert.

Vennligst les følgende notater nøye for å returnere bestillingen din raskere:

    Hele retur / utvekslingsordre må sendes til en av våre utpekte adresser. Så vær så snill å kontakt oss før du velger retur!

    Returneringer må gjøres innen 30 dager etter mottak av varene for å gjenopprette refusjonen i den opprinnelige betalingsmåten.

    Retur / Exchange-varer må være uberørt og ha nye betingelser for den originale etiketten.

    Retur fraktkostnader bæres av kjøperen.

    Refusjonen blir behandlet i form av betaling brukt i den opprinnelige bestillingen. For kredittkort refusjon, vennligst tillat et kredittkort for 1-2 fakturerings sykluser som skal vises på regningen.

    Returneringer må skje i henhold til returadresse.

    Vennligst kontakt vår kundeservice før du velger å returnere, vår kundeservice vil veilede deg hvordan du kommer tilbake

    De utvekslede elementene må returneres i den originale boksen og boksen og må inneholde alle originale merkene.

    De returnerte varene må være slitesterke, intakte og rene.

    Vennligst hold det originale utseendet på produktet tilbake.
   
    Alle smykker, undertøy, undertøy, badetøy og andre intime klær kan ikke returneres.
   
    Vær oppmerksom på at fraktkostnaden for returet vil bli båret av kunden.

    Vennligst ikke returner adressen på pakken selv, da det er feil, og bestillingen blir ikke behandlet. Sørg for å kontakte vår kundeservice på returstidspunktet.

    Etter retur er kunden ansvarlig for å varsle oss om sporingsnummeret til den returnerte pakken.
   
    Ta kontakt med kundeserviceteamet for å fortelle oss årsaken til retur, vi kan fortelle deg riktig returadresse.

    Vær så snill å gi oss beskjed om sporingsnummeret til returpakken din. Vi sporer online basert på nummeret og transportøren du gir. Dette vil hjelpe oss med å behandle tilbakebetalingen så snart som mulig.

    For eventuelle defekte eller skadede gjenstander må du legge ved en beskrivelse av problemet og et skadet bilde.

Utvekslinger håndteres som om de ble returnert. Hvis du liker produktene du mottar, men trenger forskjellige størrelser eller modeller, følg instruksjonene ovenfor, og reorder det riktige produktet på vår nettside. Vi behandler avkastning basert på spesifikke forhold, og det endelige målet er å tilfredsstille våre kunder.

tilbakebetaling
Når vi mottar og sjekker tilbakemeldingen din, sender vi deg en e-post som informerer deg om at vi har mottatt det returnerte elementet. Vi vil også varsle deg om å godkjenne eller avvise refusjonen.
Hvis du er godkjent, behandler vi tilbakebetalingen innen 1-2 virkedager, og refusjonen blir refundert til kontoen din. Hvis du betaler via PayPal, vil refusjonen vises som kontosaldo. Hvis du betaler med et kredittkort / debetkort, refunderes refusjonen på bankkontoen din. Hvis du ikke har mottatt tilbakebetaling, vennligst kontakt oss eller din kortleverandør.

Vi forbeholder oss retten til å endre denne returpolitikken uten varsel. Hvis du har flere spørsmål, vennligst kontakt vår kundeservice, vi vil tjene deg helhjertet.